Wilt u ook deskundigheid en een eerlijk advies? Dan is DRS Installatietechniek BV het juiste adres!
Ook voor de installatie en onderhoud van uw CV-ketel bent u bij DRS Installatietechniek BV aan het juiste adres

Duurzame oplossingen van DRS in luxe vakantiewoningen in Exloo

Unesco Geopark de Hondsrug – het glooiende gebied van 70 kilometer lang door een groot deel van Drenthe mag bijzonder genoemd worden. Toch zijn er nog onontdekte stukjes in dat gebied, zelfs voor locals. Zoals bij Exloo. Kontour Vastgoed ontwikkelde er Puur Exloo, een resort met luxe recreatievilla’s.

DRS installatietechniek werkte in opdracht van Kontour Vastgoed aan de realisatie van Puur Exloo. In de woningen installeerde DRS installatietechniek meerdere badkamers met luxe sanitair. Vanwege de capaciteit zitten er twee afzuigunits in de woningen, een voor de natte ruimte en een voor de toiletten en keuken. De ventilatie-units zijn voorzien van luchtvochtigheidssensoren. Verder is alle verlichting duurzaam, van terreinverlichting tot verlichting in de woningen, alles is LED.

Lees het volledige artikel in Bouwen in het Noorden

DRS werkt volledig BIM-proof

Het project werd in BIM geëngineerd. Door alles in 3D uit te werken, ontstaat in de bouw letterlijk wat op papier staat. Er komt steeds meer informatie uit BIM, zoals materiaaleigenschappen, hoeveelheden, werktekeningen et cetera. Het zorgt ervoor dat er inzicht is in de knooppunten van een woning. Ook in de samenwerking met de bouwpartners werkt het prettig. In 3D is sneller zichtbaar wat elkaar raakt, dan op losse tekeningen. Dat reduceert faalkosten en de informatie-uitwisseling wordt verbeterd.

DRS dacht duurzaam mee over luxe uitstraling

‘Zo kun je vraaggestuurd ventileren, wat heel duurzaam is.’ In het voortraject was nog sprake van traditionele cv ketels, totdat gasloos bouwen in beeld kwam. DRS stelde een modulerende luchtwaterpomp voor, van het fabricaat Nibe, die je nagenoeg niet hoort. Bulsing heeft het als prettig ervaren dat zijn adviezen werden overgenomen in het bouwteam. ‘Er is vaker samengewerkt met deze partijen, onder andere in een vergelijkbaar recreatieproject in Delfstrahuizen en de verstandhouding is daardoor heel goed. Uiteindelijk zijn het gewoon woningen, maar de luxe en de uitstraling maakt het apart. We zijn er best trots op dat we aan zoiets mogen meebouwen.’