Wilt u ook deskundigheid en een eerlijk advies? Dan is DRS Installatietechniek BV het juiste adres!
Ook voor de installatie en onderhoud van uw CV-ketel bent u bij DRS Installatietechniek BV aan het juiste adres

DRS weet wat dat is en hoe het werkt.

Een warmtepomp is elektrisch en haalt warmte uit de bodem of de lucht en zet dit om tot warmte in je huis. Het is dus een duurzaam alternatief op gas. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp sluit je aan aan je HR-ketel. Wanneer de warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren, bijvoorbeeld als het vriest springt de CV ketel aan. Bij een goed geïsoleerd huis kan je kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp en dus gasloos wonen.

DRS installatietechniek geeft advies op maat
Er is voldoende keuze op het gebied van warmtepompen. Voor elk huis is wel een goede warmtepomp te vinden dus. Neem contact met ons op zodat wij advies op maat kunnen geven. Wij nemen alle zorgen uit handen, van de subsidieregeling tot de volledige installatie.

Een warmtepomp haalt warmte uit grondwater, lucht of de bodem en zet dit om in energie. De warmtepomp onttrekt tijdens het verwarmen energie uit de bron, bijvoorbeeld de buitenlucht. Bij een hybride warmtepomp wordt deze energie in het buitengedeelte opgepompt en naar een bruikbare temperatuur verwarmt om binnen de warmte af te geven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verdampen en condenseren. Je hebt drie soorten warmtepompen.

Ventilatiewarmtepomp

Deze warmtepomp is speciaal voor huizen met een mechanische ventilatie. De pomp gebruikt de ventilatie lucht om je huis te verwarmen. De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de uitgezogen lucht en zet deze om in energie en brengt deze terug in de centrale verwarming. De pomp komt op de plaats van de ventilatiebox. Heeft heeft geen zin om extra te ventileren want dit kost meer stroom en er komt meer koude lucht in je huis.

Naast de warmtepomp zorgt de CV ketel voor warm water. Als het buiten erg koud is neemt hij ook een gedeelte van de verwarming op zich. Als je een groter huis hebt zal de CV ketel een groter gedeelte opzicht nemen omdat de ventilatiewarmtepomp afhankelijk is van de uitgezogen lucht.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt op stroom. De warmtepomp zorgt voor een groot gedeelte voor de warmte in huis. Deze pomp koppel je aan de CV ketel. De CV ketel springt aan als het het buiten koud is en zorgt voor warm water. Vlakbij de CV ketel komt een klein kastje te hangen waarin een warmtewisselaar zit en buiten komt een apparaat te staan die op een airco lijkt. Deze kan je op verschillende plekken neerzetten, wat het beste uitkomt.

Een Hybride warmtepomp kan je al gebruiken bij een matig geïsoleerd huis. Dit houdt in dat je overal wel wat isolatie hebt. Bijvoorbeeld wat in de gevel, dakisolatie van 5 tot 7 centimeter en een matige vloer isolatie. Daarnaast kan je dubbelglas hebben. Mocht je huis goed geïsoleerd zijn dan kan je ook een volledig elektrische warmtepomp overwegen.

Een hybride warmtepomp kan je vaak combineren met je huidige radiatoren. Het water daarin wordt verwarmt tot 45 tot 55 graden. Mocht het erg koud zijn buiten dan neemt de CV ketel het over om je huis verder te verwarmen.

Volledig elektrische warmtepomp

Een volledige elektrische warmtepomp werkt op stroom. Hij haalt warmte uit de lucht, grondwater of bodem en maakt hier een goede temperatuur van om jou huis en water te verwarmen. Hij beschikt over een voorraadvat waar het warme water in kan worden opgeslagen.

Voor deze warmtepomp is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. De verwarmingspomp heeft een maximum temperatuur van 45 tot 55 graden. Een CV ketel levert een warmte van 60 tot 80 graden. Zoals je ziet is dat een stuk hoger. Als je huis niet goed geïsoleerd is verliest deze veel warmte en heeft deze dus een hogere temperatuur nodig. Door het goed isoleren van je dak, bodem en gevels verlies je veel minder warmte en hoef je dus minder te stoken. Daarnaast is het belangrijk dat je HR++ glas hebt in de ruimtes die je wilt verwarmen.