Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Zonnepanelen kunnen voorzien in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. De zonlichtopbrengst is te wisselend om al uw stroomverbruik te dekken; bovendien is voor volledige elektriciteitsvoorziening een groot aantal panelen nodig – de benodigde ruimte op het dak is niet altijd aanwezig.
Meer weten over de voordelen en de verschillende soorten panelen? DRS is uw totaalinstallateur. Van elektrotechniek, gasinstallaties, klimaatbeheersing tot communicatie en beveiliging: DRS staat garant voor het betere vakwerk! Wilt u meer weten over duurzame energie? Ook dan kan DRS u adviseren. Wij nemen alle zorgen uit handen, van de subsidieregeling tot de volledige installatie.
Zonnepanelen
Zonlicht is onuitputtelijk en kan je dus op een duurzame manier voorzien van stroom. Voor zonnepanelen heb je een omvormer nodig, die maakt er wisselstroom van. Op een bewolkte dag leveren de zonnepanelen ook stroom op. Wij kunnen samen met jou kijken welke zonnepanelen het beste bij jou huis passen. Het rendement van zonnepanelen staat ongeveer gelijk aan een rente van 6% op een spaarrekening! Dus, verdienen aan de zon. Zonnepanelen zetten zonlicht om naar stroom waardoor jij je eigen energie kan opwekken. De zon hoeft niet eens fel te schijnen, ook bij een bewolkte dag wekken de panelen stroom op.
Hoe werkt het
Een paneel wordt gemaakt van een materiaal dat stroom geleid als er licht op valt. Dit heet silicium. Energie van de zon kan electronen los maken in het silicium. Door deze electronen ontstaat er spanning binnen een zonnecel. Dus als de zon schijnt op een paneel ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading boven op en de negatieve lading eronder. Door meerdere zonnecellen achter elkaar te in een paneel ontstaat er een stroming. Hierdoor krijg je gelijkstroom. Als je zonnepanelen aanschaft hoort daar ook een omvormer bij. Deze zet gelijkstroom om in wisselstroom en dat is dezelfde stroom als uit uw stopcontact komt.
Naast het het uitkiezen van de juist zonnepanelen is de ligging ook erg belangrijk. De hoeveelheid schaduw en de helling van uw dak zijn belangrijk om te bepalen waar u zonnepanelen legt. Een stukje schaduw op een kleine gedeelte van reguliere zonnepanelen kan een negatief effect hebben op alle panelen. Dat heeft gevolgen op de opbrengst van alle panelen.
Bekijk de opbrengst van de zonnepanelen van DRS installatietechniek